Doorgaan naar hoofdcontent

De kunst van het leven

Lieve mensen,

Vanmorgen hebben wij een gesprek gehad met een internist-oncoloog in het AvL. Op de beelden van de PET-scan konden we zien dat er in Koos zijn hele lichaam allerlei tumoren actief zijn. Van zijn benen tot zijn borstspier. De tumoren zijn relatief klein, maar het zijn er veel. Wel tientallen. Opereren is geen optie. Niks doen ook niet.
Immunotherapie is de optie die mogelijk perspectief kan bieden. Hierin zijn een tweetal opties, een goedgekeurde therapie (langere termijn-medicijn) en een proefonderzoek waarbij deze therapie gecombineerd wordt met BRAF remmers (korte termijn-medicijn). Deze BRAF remmers worden normaliter toegediend als immunotherapie niet (meer) werkt. In het proefonderzoek wordt bekeken of een combinatie van deze twee medicijnen op de korte en langere termijn tumorcellen uit kan schakelen. Een heel offensief van medicatie dus eigenlijk. Dat klinkt goed, anderzijds zijn we daarna door alle mogelijkheden heen.

Deze dagen laten we dit nieuws bezinken en worden Koos zijn bloedwaardes opnieuw bekeken. Komende week hebben we opnieuw een gesprek om het definitieve traject in te starten.

De afgelopen dagen zijn we met de kinderen lekker naar een vakantiepark geweest. Even tijd om te ontspannen en de aandacht te richten op onze lieve zoontjes en elkaar. Dat was heel fijn, maar met momenten ook confronterend. Niemand weet of en wanneer ziekte of de dood op je pad komt. Maar nu wij hier op deze manier mee in aanraking zijn komen, is onze aardse toekomst in duigen gevallen. We zullen een nieuwe modus moeten vinden voor de komende tijd. Nieuwe hoop, rust en nieuw vertrouwen in het leven. Leven met de dag, wat een kunst. Afhankelijk van gebed en Gods armen, die ons hier doorheen zullen dragen.

Maar voor jullie die ontzag voor mijn naam hebben zal de zon stralend opgaan, de zon die gerechtigheid brengt en genezing in haar vleugels draagt.
Maleachi 3:20

Hartelijke groet,

Koos en Charlotte

Reacties

  1. Lieve neef en nicht, natuurlijk weet ik van mn zusje Marian wat jullie vandaag voor bericht hebt gekregen. Heel heftig en inderdaad wat een offensief aan medicatie. We bidden voor jullie dat dat offensief doeltreffend mag zijn. Het zal een zware weg zijn. Mooi dat jullie je gedragen weten in Gods armen. Hoe anders staan jullie nu in het leven. Ik heb respect voor jullie, jullie zijn kanjers. Zorg goed voor jezelf en voor elkaar. Wordt er hulp aangeboden neem die hulp aan. Jullie zullen het hard nodig hebben als Koos onder behandeling is. Maar doe alles op je eigen tijd en wijze.Fijn dat jullie nog lekker weg geweest bent met elkaar. Liefs van Tante Dineke en Oom Bert.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Koos en Charlotte,
    Heel zwaar, ontroerend, dapper, kwetsbaar. Eigenlijk niet echt te bevatten. Dat Hij ook waar mag maken waar jullie nu zo op vertrouwen en wat je ook uitdraagt. Hoe het zich ook verder zal ontwikkelen. Fijn dat jullie behalve de moeilijke ook de mooie en goede momenten weten te creëren en te waarderen. Dat zal altijd zijn waarde blijven houden.
    Heel veel sterkte, voor jullie als persoon, als gezin en ook voor hen die zo dichtbij jullie staan.
    Ronald

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog