Doorgaan naar hoofdcontent

Alternatieve geneeswijzen

Lieve mensen,

Laten we eerlijk zijn. Koos staat er slecht voor. Wij hebben de moed echter niet opgegeven! We hopen jullie met ons ook niet. We zijn nog steeds in afwachting van onderzoeken voordat de definitieve keuze m.b.t. behandeling in het ziekenhuis gemaakt wordt. Koos zijn hart wordt maandag getest, om te zien of hij de medicatie aan kan. Komende donderdag hebben we alvast een voorbereidend gesprek op de therapie, zodat hij bij groen licht na maandag zo snel mogelijk kan starten.

Nu heeft God meer in de schepping gelegd dan chemische medicatie. Zoals de titel al weggeeft zijn er alternatieven. Ietwat sceptisch maakten wij twee weken geleden kennis met cannabisolie. Een kennis heeft zich de afgelopen jaren verdiept in deze kruidenolie en de herstellende werking op ons lichaam. Hij heeft de tijd genomen om ons uit te leggen hoe cannabis op celniveau verschil kan maken in de strijd tegen tumoren. De scheikundige logica en de noodzaak maakte dat Koos gestart is met dit medicijn.
We hebben het gebruik overlegd met onze oncoloog. Zij gaf aan dat het gebruik als pijnmedicatie erkend is, maar niet als genezingsmedicijn. Inmiddels hebben we heel wat achtergronden gelezen en lijkt het standpunt van de medische wereld vs. die van alternatieve medici een onoverkomelijke.

Wij staan open voor alles wat mogelijkheden biedt. Zo is Koos vorige week ook naar een genezingsdienst bij ds. Jan Zijlstra toe gegaan. En Koos kwam thuis en voelde innerlijke genezing. Hoe verrassend mooi! Toch? Nog mooier is Koos zijn visie op zijn zoektocht naar genezing. De vraag rees of het niet erg verwarrend is om alles maar aan te grijpen en te proberen. Koos antwoordde dat het niet uitmaakt of de immuuntherapie, cannabisolie, Jan Zijlstra of wat dan ook het verschil maakt. Al deze mogelijkheden heeft God in de schepping en schrift gelegd. Niet om bang van te worden, maar om genezen te worden in tijden van ziekte.

Begrijp het niet verkeerd, we zijn niet overtuigd van genezing van Koos hier op aarde. Maar met een open houding zullen we deze weg vervolgen. Soms met flinke tranen, soms met een schaterende lach en soms gewoon.

Alleen bij God vindt mijn ziel haar rust,
van Hem komt mijn redding.
Psalm 62


Hartelijke groet,

Koos en Charlotte


Ps. Luister en geniet zo je wil van dit mooie lied met even mooie beelden:




Reacties

  1. Best Koos en Charlotte,

    Ben het volledig eens met alles wat je in deze blog schrijft!!! Wat ontzettend bijzonder de innerlijke genezing die jij, Koos, ervaren hebt! Probeer maar te onthouden dat God goed is door alle (mooie en moeilijke) tijden heen!! En wij blijven als gezin meebidden hoor voor lichamelijke genezing! Veel sterkte en kracht!! Liefs John, Mieneke, Eline, Roos, Tessa en Naomi

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog