Doorgaan naar hoofdcontent

Tijd voor een vreugdedans!

Lieve mensen,

Na een heerlijke ontspannen familievakantie afgelopen week op Gran Canaria gingen we vanmiddag opnieuw op pad naar het AvL. Na wat gebruikelijke stress, oortjes opzoeken om muziek te kunnen luisteren tijdens het wachten, kinderen naar school brengen, even terug naar huis omdat we het scan-drankje vergeten waren (als je ons kent heel herkenbaar...) konden we uiteindelijk toch op weg naar Amsterdam.

Het begon positief met een vlotte afname van 15 buisjes bloed door een -volgens Koos- lieftallige dame. Vervolgens met een vlotte pas door naar radiologie voor een echo en biopt. Eerder was er een biopt van een tumor genomen, deze zou deze keer opnieuw wat weefsel moeten afstaan. De radioloog bewoog de echo een aantal keer heen en weer, maar keek verbaasd. Geen tumor te bekennen op de afgesproken plek. Koos werd voorgesorteerd bij de later geplande ct-scan, om de tumor op te kunnen snorren. Terug in de behandelkamer gaf de radioloog aan dat Koos zijn shirt aan kon houden. Er viel niets te biopteren. De tumor bleek geslonken, van 1,1 naar 0,2 cm! Dit betekende dat er geen biopt genomen kon worden. Verbijsterd en voorzichtig enthousiast kwam Koos de behandelkamer uitlopen.

Twee uur later stond het gesprek met de hoofdbehandelaar van het onderzoek gepland. Deze gaf bij binnenkomst aan dat ze een bijzonder telefoontje had gekregen. De radioloog had gebeld met de vraag wat Koos voor medicijn toegediend had gekregen?! Er was een heel ander beeld te zien dan 6 weken geleden. Alle tumoren waren aanzienlijk geslonken! We bekeken de beelden van de scan samen en we konden duidelijk zien dat er van de grotere tumoren weinig over was. Wow! Een groot arsenaal van emoties passeerden ons gevoel. Huh? Echt? Wow! Dit verandert ons toekomstbeeld. Een onverwacht geluksmoment!

Thuis op de bank zitten we nu nog bij te komen van dit nieuws. De arts gaf aan dat dit resultaat enorm positief is en de immuuntherapie heel goed aanslaat. Koos is ingeloot voor 1 week extra tabletten voor de komende 2 kuren. De tabletten kunnen de tumoren een extra draai om hun oren geven. De komende maanden zal Koos de kuren blijven volgen. Maar als deze tendens doorzet zal dit na enige tijd afgebouwd worden. Uiteindelijk is er op dit moment een bijzonder goed perspectief waarbij de toekomst weer fleuriger kleurt voor ons als gezin. God zij dank.

Loof de Heer, o mijn ziel
prijs nu zijn heilige Naam
Met meer passie dan ooit
verheerlijk zijn heilige naam!


Hartelijke groet,
Koos en Charlotte




Reacties

  1. We kregen al een positief bericht door van Nico. Wat een wonder, wat moet dit groots zijn voor jullie. Zo veel gebed en dan dit. Het is jullie zo ontzettend gegund! We blijven aan jullie denken en bidden. Groet, Heleen Aandewiel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Koos en charlotte,

    Wat zijn ontroerd we blij voor jullie met dit mooie nieuws! En wat een wonder. Koos er word zoveel voor jou gebeden en wij zijn dankbaar dat God bij jou en je gezin is. En dat de gebeden worden gehoord. Wat hebben we toch een grote God!! Geniet samen van deze mooie uitslag.
    En sterkte voor de komende tijd!

    Charlotte wat kan je het toch allemaal mooi verwoorden en opschrijven! Heel bijzonder.

    Kus,

    Koos, Cindy naomi en Joshua.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw wat een nieuws!
    Wens jullie alle goeds en hoop dat de therapie aan mag slaan!

    God U bent mijn God, en ik vertrouw op U en zal nooit wankelen!!

    X Arjan, Anneke Dirk & Tijn Hoek

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Beste Koos & Charlotte,

    Wat een goed NIEUWS zeg!!! Wij zijn met jullie dankbaar voor dit wonder van God. Wij zullen God bidden om zijn zegen voor de komende kuren.

    Hartelijke groeten,
    Joan en Maria den Hamer
    Maartje, Lotte, femke en Sanne

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een fantastisch nieuws!

    We zullen blijven bidden!!

    Liefs Ingeborg, Anthon en de kids

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lieve Koos & Charlotte, wat een goed nieuws zeg! Krijg gewoon kippenvel hier achter de computer :)
    Wat een fijne lente gaan jullie alvast tegemoet!

    Liefs, Marielle (fotograaf)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hai ik bid voor jullie dat de zware kuren gauw voorbij mogen zijn. Wat zal Koos er ziek van zijn. Maar God geeft je kracht en moed!! Wat zou t fijn zijn om na die goede uitslagen van maart het af te kunnen bouwen! Dat die troep je lichaam niet meer ontregeld en je doodziek maakt. Sterkte weer bij de volgende scan. Ik heb bewondering voor jullie. Jullie zijn kanjers en vechters. Dat is wel duidelijk. Respect!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog