Doorgaan naar hoofdcontent

Bestralen

Lieve mensen,

Op het moment van dit schrijven ligt Koos onder de CT-scan. We kregen eerder vandaag een heuse PowerPoint presentatie van de laborante met alle ins en outs van het bestraaltraject de komende tijd. Koos was van heel wat informatie op de hoogte, maar er werd bijvoorbeeld ook een filmpje getoond van het bestralingsapparaat en de manier waarop deze werkt. Het is prettig om te weten wat er komen gaat. De scan die Koos nu krijgt is het uitgangspunt voor de komende bestralingen. Koos krijgt een hoge dosis toegediend per bestraling en ze starten met vijf bestraalmomenten. Intensief en hopelijk doeltreffend. Vanwege de hoge dosis moet er minimaal 24 uur tussen de bestralingen zitten. Verder plannen ze het traject zo kort mogelijk op elkaar in. De bestralingsplek wordt zorgvuldig bepaald. Dat gebeurt tijdens de scan van vandaag. Er worden met henna verschillende lange lijnen afgetekend op Koos zijn romp. Zo kunnen ze hem later op exact dezelfde manier onder het bestralingsapparaat leggen. Ik mag deze lijnen thuis bijtekenen als ze vervagen, je begrijpt dat dit vast een mooi kunstwerk zal worden. Ook zetten ze blijvende tatoeagepunten op zijn romp. Die punten dienen als belangrijk oriëntatiepunt voor de scans. Gezien alle organen in de buurt die bij grote voorkeur in tact moeten blijven is precisie een must. Na alle voorbereidingen die deze week verder gedaan worden start de daadwerkelijke bestraling volgende week woensdag.
Vooral voor Koos is het spannend wat ze nu aan zijn lijf gaan doen. Ik ben daar verder niet bij, maar kan het mij goed voorstellen. Het AvL wil ik hierin zeker een compliment geven. Er wordt zorgvuldig omgegaan met Koos, maar ook met mij als partner. Er heerst in dit ziekenhuis rust. Vriendelijkheid, begrip en expertise is in elk gesprek te proeven. Iedere bezoeker in dit ziekenhuis heeft te maken met kanker en dat schept een band zonder dat je elkaar hoeft te spreken. Bijkomend plusje is de fysieke omgeving. Het AvL is een prachtig ziekenhuis. Mooie kleuren en materialen, kunst aan de muur die mij erg aanspreekt. Dat maakt het nog wat huiselijker. Toevallig begint iemand nu juist de piano te bespelen die hier altijd klaarstaat. Misschien herken je dit leuke initiatief van een aantal treinstations? Iedereen mag de piano bespelen, mits je natuurlijk wel enigszins vaardig bent in het produceren van een mooi stuk. Ik hou ervan.
In de vorige blog gaf ik aan dat wij alle perikelen lieten bezinken door met onze kinderen een paar dagen te genieten op een camping. Dat is heel goed gelukt! We hadden een leuke plek op een gezellige kindercamping aan de rand van ons eigen Nationale Park De Hoge Veluwe. We zijn tot rust gekomen en hebben ons kunnen opladen. Klaar als je kunt zijn voor de komende periode.
We willen iedereen bedanken voor alle hartelijke reacties die we krijgen. Het sterkt ons en geeft nieuwe moed.

Hartelijke groeten,
Koos en Charlotte

Reacties

Populaire posts van deze blog