Doorgaan naar hoofdcontent

Goed nieuws!

Beste allemaal,

Vanmiddag hebben we goed nieuws te horen gekregen: de okselklieren die bij Koos verwijderd zijn bevatten geen tumorcellen! Schoon dus! Dit is heel goed nieuws, in de procedure betekent dit dat er enkel follow-up plaatsvindt door periodieke controles. Aangezien (melanoom)kanker een grillig en onvoorspelbaar karakter heeft, wordt er op dit moment regelmatig nieuwe medicatie getest in trials, wetenschappelijk onderzoek. Er is een aanzienlijke kans dat de melanoomkanker in de toekomst alsnog opduikt op een andere plek, via de bloedbaan. De nieuwe medicatie zou deze kans verkleinen.
Binnenkort kunnen we op gesprek komen bij het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam. Zij zijn gespecialiseerd in allerlei kankersoorten, waaronder melanoomkanker. We willen Koos zijn situatie daar bespreken en advies vragen betreft de trial-opties.

Met Koos gaat het steeds beter. Uiteindelijk heeft Koos 3 nachten in het ziekenhuis gelogeerd. Deze verlenging was nodig omdat de drain nog niet verwijderd kon worden. Er was nog veel wondvocht wat afgevoerd moest worden. Zondag mocht de drain eruit en kon Koos naar huis toe. De dagen daarop merkte Koos dat zijn lichaam flink moest bijkomen van de ingreep. Veel rust en slapen was het beste medicijn tegen de moeheid, pijn en ongemak. Naast alle beursheid en incisies ging Koos steeds breder lopen met zijn arm. Jammer genoeg niet vanwege de ontwikkeling van spierballen, maar vanwege de holtes die volliepen met wondvocht/bloed. Vandaag heeft de verpleegkundige Koos geprikt om het overtollige bloed af te voeren. Helaas heeft hij veel stolsels die niet door de naald naar buiten vloeien. Deze zullen vanzelf vloeibaar worden, hebben we ons laten vertellen. Maandag zal Koos opnieuw geprikt worden. Hopelijk is daarna de balans in zijn lichaam beter op orde en kan zijn lichaam het bloed zelf reguleren.

Vanavond zijn we samen even heerlijk uit eten geweest om de goede uitslag te vieren. We kijken vooruit naar de mogelijkheden en worden stilgezet bij al het moois in ons leven. De afgelopen week voelden we ons bemoedigd door zoveel liefdevolle woorden, berichten en kaarten. Hartelijk dank iedereen! We voelen ons gedragen door zoveel gebeden. Een heel bijzondere en waardevolle gewaarwording. Het leven op aarde is zo kwetsbaar. We zijn dankbaar dat we God kennen als onze Almachtige Vader. Dat Hij ons kent en leidt. Hij heeft Zijn aanwezigheid aan ons getoond. God zij dank!

Hartelijke groeten,

Koos en Charlotte

Reacties

Populaire posts van deze blog