Doorgaan naar hoofdcontent

Geniet van de goede dingen bij al het gezwoeg

Hij heeft het zó gemaakt, dat alles op zijn tijd goed is. Ook heeft Hij de mensen een besef van de eeuwigheid gegeven. Maar toch kunnen ze niets begrijpen van wat God vanaf het begin tot aan het einde heeft gedaan. Ik heb wel begrepen dat het 't beste is voor een mens om blij te zijn en goede dingen te doen in het leven. Ik bedoel dit: als iemand eet en drinkt en van goede dingen geniet bij al zijn gezwoeg, dan is het een geschenk van God.
Prediker 3: 11-12

Bovenstaande tekst triggerde mij. Een aantal keer bleef ik de woorden herhalen.  De woorden roepen herkenning op. Het is een pittige tijd voor Koos en mij (en mensen om ons heen), die bij tijd en wijlen wel als zwoegen aanvoelt. We snappen niet altijd goed hoe we hier het beste mee om kunnen gaan. Des te meer proberen we te genieten van de goede dingen die op ons pad komen. Van momenten die onverwacht veranderen in energiegevers. Als geschenken. Fijne ontmoetingen met mensen, een goed gesprek, uitjes met het gezin, een voldane werkdag, een rustig avondje samen onder het genot van een wijntje. Je ziet ze niet altijd aankomen, die gouden momenten. Maar het is waardevol om ze te herkennen en er dubbel en dwars van te genieten! Ze geven een nieuwe boost in het gezwoeg van alledag.

De tumor die groeiende is in Koos zijn 'onrustige gebied' rondom zijn borstbeen, zal worden bestraald. Nu bleek dat er wat in de weg zit. Koos heeft een ICD-kastje voor zijn hart. Vanwege een hartafwijking controleert deze uit voorzorg zijn hartactiviteit, zodat het kan ingrijpen als dit nodig blijkt. Dit hartkastje ligt op dit moment precies voor de tumor. En dat mag niet. Na wat weken wachten is het nu eindelijk zover: vrijdag wordt het hartkastje verplaatst! En aangezien het hartkastje bijna afgeschreven is wordt er een supersonisch nieuw model teruggeplaatst.  Als deze ingreep voorspoedig verloopt, naar verwachting, dan zullen daarna de bestralingen beginnen. Morgen hebben we een gesprek met de radiotherapeut waar we verwachten meer te horen over de planning van de bestralingen. We zijn heel blij dat er nu schot in het traject zit. We hopen en bidden dat de operatie en de behandelingen voorspoedig zullen verlopen!

Hartelijke groet,
Koos en Charlotte

Reacties

  1. Best Koos en Charlotte,

    Ik volg jullie al een tijdje en zie een groot geloof ondanks alle tegenslagen. Toevallig kwam ik vandaag bij de eo/de kapel onderstaande hoopvolle tekst voor de toekomst tegen.
    "Er zal geen dood meer zijn, geen rouw, geen jammerklacht, geen pijn, want wat er eerst was, is voorbij.' Deze troostvolle woorden komen uit Openbaringen 21:3-5".

    Ik wens jullie een succesvolle behandeling toe en vergeet niet dat bij God niets onmogelijk is.

    Groet Gert

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog